Dorisk ordning

Dorisk ordning är den estetik som kom från antikens Grekland när det kom till att uppföra bland annat tempel. Idag är det en stil som de flesta tänker på med hänsyn till Akropolistemplet i Aten. Men nu har denna stil inspirerat våra badrum och toaletter. Det ska vara stilrent, personligt, i natursten och andas lyx men inte på ett flådigt sätt. Men det kostar förstås, och det en hel del… Ett tips är att kolla in snabbfinans.se för att se vilka finansieringsalternativ det finns. Så hur använder man sig av natursten jämfört med marmor? Läs mer om det längre ner i vår artikel.

Natursten är hållbart

Alldeles för länge har badrummet varit en plats som vi helst skulle spendera så lite tid i som möjligt i. Men nu är det andra tider där badrummet också ska vara en tid för rekreation inte bara i ett badkar utan även i själva rummet i sig. Det ska vara lika mycket nedlagd tid på inredning och interiör såsom i de andra rummen. natursten är ett trendigt material som är på gång nu – det alternativ som är billigare än marmor. Men varför ska man välja natursten då? Jo, en av fördelarna är att natursten håller färg och form i minst 100 år. Att hitta rätt natursten för ett badrum kan ibland vara svårt då det handlar mycket om ljuset i badrummet. Varje sten är dessutom unik så därför kan det ta ett tag innan man hittar sten som passar. Mycket av världens natursten för interiör hamnar i Italien där det sedan säljs vidare. Intresset för natursten fortsätter därför att växa och nu menar trendanalytiker att nästa material som kommer att dyka upp är ett svenskt material.

Ny trendsten på gång

Svensk kalksten – låter det lockande? Även kalkstenar från andra länder som ligger nära denna färgton tros vara nästa natursten som kommer dyka upp i våra hem. Men om det blir en succé återstår. Klart är att om man vill göra en större renovering i sitt hem är det smart att hålla sig till en så tidlös design som möjligt, och som dessutom är i ett material som håller så länge som möjligt. På så vis kan man vara säker på att man dels inte tröttnar på designen när man bor där genom flera år av trender som kommer och går, men också att badrummet ser attraktivt ut när man ska sälja sitt hem. Förhoppningsvis kanske priset på natursten går ner när fler sorts naturstenar börjar bli uppmärksammat av kunder. Sen är det förstås inte bara interiören som ska ha natursten utan sedan länge har förstås natursten använts för exteriörer av arkitekter. Ofta handlar det om att använda sig av material för att smälta in i en miljö. Inte minst finns det en sådan tradition i länder exempelvis Israel.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight