Hösten – en av de bästa tiderna på året att resa runt europa

Där, nu har vi sagt det; låt oss gå vidare. Låt oss få rabbla några utav anledningar till varför det är en helt underbar idé att packa väskan och resa runt i Europa i mitten/slutet av September till slutet av Oktober…

Vi har aldrig riktigt förstått varför hösten är så underskattad många gånger. Visst, sommaren handlar levererar klarblåa himlar titt som tätt, och innehåller ofta ljumma strandresor, trots det har hösten sin egna charm – tänk dig krispiga morgnar, mysiga kvällar och soliga eftermiddagar som badar i gyllene ljus.

Det finns ingen vackrare tid på året

Europa under hösten är verkligen som en levande saga – tänkt alla slott, och alla ståtliga hem som är omgivna av träd som är dekorerad i nyanser av bärnstensgul, rödbrun och saffran. Självklart måste du själv se det för att tro det. Så gör dig själv en tjänst och låt dig bli inspirerad till nästa resa här. Dessutom kan du passa på att ta de mest fantastiska fotona till ditt egna höstalbum.

Det är mindre turistigt (läs trångt) och mer äkta

Eftersom hösten normalt sett inte ses som den idealiska tiden att besöka Europa, är det färre resenärer som reser runt då. Detta innebär så klart att vissa turistmål är stängda, men de som förblir öppna är oftast underbara aktiviteter eller sevärdheter som är gratis, korta köer och som bara står och väntar på att få upplevas av dig. Vid denna tid på året har du även möjlighet att få ta del av äkta tidsanda vid varje plats du besöker; säsongen är över, så lokalbefolkningen är tillbaka i sin sanna livsstil och sina rutiner.

Lågsäsong-priser är långt mer prisvärda

Om du reser med en budget, är höstsäsongen definitivt något för dig. Chockhöjda priser under högsommaren banar väg för överkomliga lågsäsong-priser som är betydligt snällare mot plånboken.

Tänk även på att hotell och liknande inte är lika proppfyllda under denna lågsäsong vilket gör att du kan hitta riktigt fina hotell med hög standard till bra priser. Plus att du inte är en i mängden på samma sätt som under sommaren, vilket gör oavsett vad du gör, hr cykel, går på restaurang, ska på utflykt, så kommer priserna inte vara pressade till max på samma sätt. Utnyttja därför denna situation och visa på att du är en av få turister på plats och att dina pengar är väl värda för personen som erbjuder sin service.’

Det är inte så kallt som du tror

Sommaren kanske är över och natten kan plötsligt kännas ganska så rå, men det är ingenting som en tjock jacka, en fin halsduk och ett korrekt par kängor inte kan lösa. I själva verket är det många europeiska städer (dvs. Aten, Barcelona, Istanbul) som stoltserar med temperaturer runt 20 grader långt in i September, så vi rekommenderar att du packar ner lite t-shirts och solskydd ifall att.

Vid denna laget hoppas vi att du är lika entusiastisk som vi är om att resa i Europa under hösten!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight