Renovera badrummet

När du renoverar ditt hus bör du inte glömma bort att ägna lite tid och kärlek åt badrummet. Om du har ett snyggt badrum kommer det säkerligen höja värdet på ditt hus. Det finns dock en del saker du bör tänka på innan du sätter igång med din renovering.

I denna artikel får du några konkreta tips på vad du kan göra för att förhindra huvudvärk och oro under tiden du renoverar badrummet.

Badrumsrenovering – en kostnadsfråga

Innan du påbörjar din badrumsrenovering är det viktigt att räkna ut hur mycket den kommer att kosta. Det beror naturligtvis på dina förväntningar av renoveringen och hur mycket du är villig att investera i den. Det som kan påverka kostnaderna är hur stort ditt badrum är, kvaliteten på materialen som du vill inkludera och om du planerar att göra vissa bitar själv eller hyra in ett proffs.

Planera inredningen

För att ditt badrum ska ge ett bra helhetsintryck, bör du tänka på vissa saker. Det är till exempel bra om du kan undvika att det första du ser är en toalettstol. Ofta står badrumsdörren på glänt och det är inte särskilt snyggt att se en toalettstol det första man gör när man kommer in. Försök istället planera så att du ser en snygg kommod eller ett badkar. Du hittar ett urval av kommoder här. Det finns kommoder med ett eller två handfat. Väljer du en kommod med två handfat får du en härligt lyxig känsla. En sak som du dock bör tänka på, är att välja rätt storlek. Om du tar en kommod som är alldeles för stor kan hela din inredning förstöras och om du tar en för liten kommod kanske du inte får plats med all förvaring.

Överväg noga vilken del av inredningen du vill behålla. Kanske blir det för krångligt och dyrt att ta bort vissa vintagedetaljer. Detta kan innebära att arbetskostnaderna höjs rejält. Tänk också på att vintage kan vara inne och coolt att behålla. Få gärna inspiration genom att titta i inredningstidningar och på badrum som är inredda i olika stilar.

Bad till dusch

Om du har ett mindre badrum kan det vara en idé att konvertera badkaret till en dusch. På det viset frigör du mer golvyta och badrummet kommer kännas luftigt. Omvandling till enbart dusch kommer också vara kostnadseffektivt, eftersom det kommer att utnyttja det utrymme som redan finns där och du behöver inte lägga om rör.

Det finns många olika alternativ på duschar. Varför inte investera i en snygg och avkopplande regndusch? Ta gärna med en snygg dusch i din badrumsrenovering. Detta är ett relativt enkelt sätt att skapa en snygg och stilig inredning, som inte kostar en förmögenhet.

Med små och enkla tips kan du med största sannolikhet få ett snyggt och fräscht badrum, som håller måttet i många år framöver.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight