Håll samman arkitektur och design i ditt hem

Är du en av dem som drömmer om att bo i ett egendesignat hus, där arkitekturen skapar basen för din vision och designen blir ett uttryck för din personlighet och kronan på verket? Det krävs mycket för att nå dit men många lyckas ändå göra det med hjälp av skickliga hantverkare och mycket kreativitet. Något av det viktigaste är dock att lyckas hålla ihop husets uttryck så att det inte blir för spretigt.

Glöm inte bort trädgården

Att rita och designa ditt eget hus är ett stort projekt som kräver mycket kunskap, och många tar hjälp av en erfaren arkitekt för att få det så perfekt som möjligt. Det gäller dock att inte glömma bort trädgården, då den är en förlängning av huset och tillsammans med det ska utgöra en vacker helhet. Drömmer du till exempel om att ha en utedusch, bör den gå i samma stil som resten av huset och den omgivande trädgården. För att det ska bli så bra som möjligt råder vi att leta runt rejält bland utbudet av uteduschar, och inte ge upp förrän du hittat den som passar precis rätt. När så mycket kraft läggs ner på själva huset är det synd om detaljerna i trädgården känns mindre genomtänkta, så ta dig tiden att låta även dem få bli perfekta pusselbitar i det som håller på att bli ditt drömhem.

Kombinera material och färger

För att hålla ihop arkitektur och design är valet av olika material något av det viktigaste att tänka på, men även färgerna och vinklarna. Blir det för mixat och uppblandat blir resultatet ofta alldeles för obalanserat, något du vill undvika. Satsa istället på ett par huvudmaterial, exempelvis naturmaterial och betong, som sedan eventuellt bryts av med detaljer i andra färger, som svart och guld. Tillsammans med arkitekten och möjligen en erfaren designer kan du hitta de kombinationer som passar allra bäst ihop. Till slut är allt på plats, och du kan njuta av både ditt hus och din trädgård – din vision har blivit verklighet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight