Inred ditt badrum med ett vackert badkar

Att inreda ett badrum kan vara en riktig utmaning, även för en arkitekt eller inredningsarkitekt. Läs vidare för att lära dig mer om badkar och hur du kan lyfta intrycket av badrummet genom att välja rätt badkar.

Oavsett om du ska renovera ett gammalt badrum eller om du ska bygga ett helt nytt så kräver det en hel del planering och eftertanke. Det gäller att tänka på helheten redan från början för att få ett riktigt lyckat resultat.

I den här artikeln kommer vi tipsa om några olika varianter när det gäller badkar som passar bra i olika typer av badrum, med olika stilar.

Badkar i olika stilar

Med ett vackert badkar kan badrummet få ett rejält lyft. Idag finns det massor av badkar att välja bland i olika storlekar och material.

Ett fristående badkar med runda former och tydligt markerade badkarsfötter kan passa utmärkt i det lantliga, klassiska badrummet. Dessa badkar finns i såväl plast som keramik.

Ett inkaklat badkar

Ett vanligt, enkelt badkar med raka former och linjer passar utmärkt att kakla in. Det kostar lite extra men får verkligen badkaret att smälta in som en naturlig del av inredningen.

Fråga din murare vad det skulle kosta att kakla in ditt badkar. Kanske kan du köpa ett lite billigare badkar och kakla in det, istället för att lägga alla pengar på ett lyxigt och exklusivt fristående badkar. Ett inkaklat badkar passar i alla typer av badrum, oavsett vilken stil du har valt.

Vilket material ska jag välja?

Plast är billigare, lättare och varmare än keramik. Nackdelen är att det inte är lika slitstarkt. Med tiden kan den smutsavvisande ytan slitas ut, vilket leder till att det blir svårare att få bort smuts.

Ta hjälp av en arkitekt

Om du tycker det är svårt att hitta en bra lösning för ditt badrum kan du ta hjälp av en arkitekt eller inredningsarkitekt. En arkitekt kan hjälpa dig att se smarta alternativ som du själv aldrig hade tänkt på.

Vi hoppas att våra tips har gett dig ny inspiration som ska underlätta när du inreder ditt nya badrum.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight